Magyar oldal

A blogot eredetileg magyarul kezdtem el írni, majd áttértem az angol nyelvre, aztán vegyesen…
Mivel az egész lassan követhetetlenné vált, készítettem egy kimondottan magyar nyelvű oldalt is, amit itt találsz meg:

http://camerarepair.hu/

A kettő nem teljesen azonos, a magyar nyelvű oldal főként a leendő ügyfeleim számára készült, akik velem szeretnének javíttatni. Az angol nyelvű pedig (vagyis ez) továbbra is azoknak igyekszik segíteni, akik maguk próbálkoznak a javítással.

Ruzsa János

62 Responses to Magyar oldal

  1. SzF says:

    Kedves János!
    6D-n a 24-105/4-es obi Err 01 üzenetet küld. Más obik jól működnek.
    Elvállaja-e a javítást?
    Köszönettel
    Feri

  2. Pandur-Süle Szabina says:

    Tisztelt Uram!
    Van egy Canon 1100D tipusú fényképező gépem amely az utóbi időben a rekesz beállítást követően Err30 hibakódot ír ki.Szeretem ezt a kis gépet.Szeretném segítségét kérni, hogy mi válthatja ezt ki valamint érdemes ezt a típust megjavíttatni, vagy inkább fektessek bele egy másik vázba!?
    Mennyibe kerülne körübelül a javíttatása?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Szabina

  3. László says:

    Tisztelt Ruzsa Úr!

    Van egy Canon 70D gépem, amelyen észrevettem, hogy az optikai keresőjében egy vékony szövetszál jellegű szennyeződés tapasztalható. Mivel a kereső külső felületét fültisztító pálcika segítségével megtisztítottam és a szennyeződés nem tűnt el, és a fotókon nem látszik a szennyeződés, feltételezem, hogy az a mattüvegen helyezkedik el. A kérdésem az lenne, hogy milyen módon tudom azt eltávolítani? Elegendő körtepumpával ráfújni vagy esetleg sminkecsettel megpróbálkozhatom-e? Illetve még az a kérdésem lenne, hogy a tükör alkohollal és fültisztítópálcikával megtisztítható-e vagy a kereskedelemben kapható Lenspen elnevezésű eszközzel?

    Válaszát előre is köszönve:
    László

    • canonrepair says:

      bocs, erre valahogy nem válaszoltam: a mattüveget nem piszkálnám az egyetlen gépemen. én például nem egy 70d osztályú kamerán kezdtem gyakorolni. A tükör nem nagyon érzékeny, de a folyadékos tisztítás után rendesen foltos lesz. utána valamilyen tiszta anyaggal – akár fültisztító pálcikával – kell már szárazon is megtörölni.
      Amivel persze azért meg is lehet karcolni.

  4. Atis says:

    Szep jo napot.
    En Erdelybol szarmazok egy kis varosbol minek Szovata a neve.
    van egy problemam amivel zavarnam Ont Janos Ur.
    Van egy Canon 40d bodym minek a tukor reflex jobb szelso tengelye el tort sport fotozasi modban,(motocros verseny fotozas kozben).
    Na most ..a javitas szakszervizben 70ezer+Afa ez szerintem kicsit durva osszeg.
    Lenne e leheoseg ra hogy szemelyesen adjam onnek at a gepet hogy on javitsa meg nekem?
    Es korulbelul mi lenne a javitas ara?
    nem szeretnem ezt a gepemet vegleg polcra tenni. ( van egy Canon 100d body amit nemreg vasaroltam) es azt hasznalom.
    Varom valaszat.
    Tiszteletel Atis.

    • canonrepair says:

      mivel a 40d vázhoz külön tükröt nem lehet beszerezni, két lehetőség van: szerezni egy beázott vázat, és akkor a tükör cseréje. ez nálam 15000 forint lenne – több munka, mint a zárcsere.
      vagy lehet hozzá tengelyt esztergálni, a régi tükröt megjavítani. ezt azért nem javasolnám, mert akkor a tcsere ugyanannyi – de hozzájön még a tükör javítása 12000 forintért, ami nemigazán gazdaságos megoldás.

  5. dellartstudio says:

    Tiszteletem!
    Nemrég vettem egy canon 550D gépet használtan jópár kiegészítővel és obikkal. Azóta túl vagyok egy portfolió fotózáson, és egy klipforgatáson is (műterembe). A probléma egy ártatlan gyakorlásnál jelentkezett elősször, és azóta csak rosszabb a helyzet. Err 01 hibakódot ír mindkét obijektívemmel bizonyos záridőknél, az autófókusz egyik obival se működik, videózásnál lutri, hogy felvétel előtt, közbe vagy utána fagy le…akkor aksi ki.
    Szoftvert a mainap frissítettem rajta, érzékelőket áttörölgettem már, nem oldotta meg a gondom. Nagyon megszerettem a gépet és hát anyagilag se állok túl jól, nem örülnék ha kuka lenne a vége a történetnek. Érdeklődni szeretnék, hogy Ön mire gondol hol lehet a hiba? És mennyibe kerűlne a javítása? Válaszát Előre is köszönöm!

  6. Kiss György says:

    Üdv! Pentax digitális vázak is szóbajöhetnek esetleg? 😀
    Sanszos, hogy az enyém (sajnos 2-3 nagyobb esés után) szenzora előre hátra billeg a tokozásában. Ugyanis vagy éles a fókuszpontban, vagy mindig ugyanolyan mértékben backfókusz. 50mm-es portré esetében körülbelül a szem fül távolság. Szemre fókuszálok, füle lesz éles. Random, hogy mikor melyik eset van, viszont csak két féle, ezért gondolok, hogy előrébb billen. Elég jó szemem van, mattüvegen éles a kép, miközben csipog, így a tükörre, AF modulra, és a mattra nem gyanakodtam. Mindig csak az elkészült kép rossz.

  7. ColT says:

    Hello,

    Szabad egy hülye kérdést? Került hozzám egy 1000D, ami “nem kapcsol be” -> ezt úgy 10 perc szerelés megoldotta, visszadugtam a rosszul bedugott kábeleket benne. Tehát valaki mókolta, az eladó állítása ellenére is. (Reméltem, hogy egy biztosítékcserével olcsón szerzek egy másodgépet 😀 .)
    OK, fényképezzünk. Persze, hogy rossz a zár, fehér kép. Zár nem drága, csak ki tudom-e cserélni…?

    Ha esetleg megsúgod, hogy milyen hézagolás van az 1000D-ben, azt megköszönném (csavarozás nem gond, CMOS szintezés igen…), illetve a másik hülyeség, hogy nem csapódik vissza a tükör – ezt a fentebb említett rugó okozhatja? Tehát felmegy, és ott marad. Kézzel lehúzva megint felmegy exponáláskor

    Köszi minden segítséget :).

    • canonrepair says:

      (Reméltem, hogy egy biztosítékcserével olcsón szerzek egy másodgépet 😀 .)
      csak aztán vigyázz, mert egy csomó gépben egyáltalán nincs biztosíték.

      szeintem a zárban kiakadt egy rugó.

      • ColT says:

        Igen, még csak kompaktban fogtam ilyet 🙂 De annyi pénzt megért zsákbamacskának, amibe került. A bajom a zárcserével az, hogy nincs tapasztalatom vele, és féltem a szenzorsík elállítódásától. De meglátom, rosszabb már nem nagyon lesz 😀

        Meg persze, benne van, hogy millió expó van benne, és más is megadja magát, ez ilyen 🙂
        Köszi a segítséget!

      • ColT says:

        Hello!
        Sikerült megoldani. A lényeg :
        – tükörboxban kiakasztva az a rugó, ami lecsapja a tükröt
        – hiányzott a zárból az alsó redőny!!!!
        – redőny pótolva (vettem egy komplett zárat is, meg külön redőnyt is, nem kell valakinek?)
        – összerakon, err99, redőny nem mozog, de szenzortisztítást választva kinyitja, és amúgy exponálásra kikapcsol – akku ki-be = visszaáll alaphelyzetbe
        – fél napot tekergettem, hogy mi lehet a baja, míg rájöttem, hogy a szenzor kábelét nem jól dugtam vissza (látszólag a helyén volt, de mégsem)
        – és most jó! Elvileg a fókuszsík is…

        Köszi a segítséget itt + az Indexen 🙂

  8. canonrepair says:

    Örülök hogy sikerült. És mennyivel jobb így, mintha más oldotta volna meg helyetted 🙂

  9. toza says:

    udv.Kozben megoldodott. miutan harmadszor is szetszedtem es probaltam pakolni “rugokat”ide-oda,eszrevettem h a kepen korrel jelolt kis “rugonak” semmi szerepe igy,es azt kellett csak felrakna a tukor szelen levo “karra”.. szoval nem csak fellokte,hanem le is csapta egybol,mive igy van kitalalva.. csodalatos.. sporoltam 20 ezret.. koszonom..

    a korrel jelolt reszt kellett felcuppantani a tukor oldalan levo kilogo pocok felso reszere.. esakkor igy osszekapcsolodva egyutt mozognak ,fel meg le.. ennyi. koszonom.

  10. toza says:

    kosznom a valaszt. igazabol szetszedtem-osszeraktam.nem feszitettem vagy csavartam-tortem semmit. a tukor megsem hajlando lecsapodni magatol. ha tudnal a rugorol kepet mutatni ,hogy hogyan kene allnia akkor az segitene sokat.kozonom.

  11. toza says:

    udvozlet! ebben az ugybem kernek segitseget.koszonom..

    prohardver.hu/tema/nagy_canon_eos_topik/hsz_30573-30573.html

    • canonrepair says:

      hát nem mondhatnám, hogy túl szemléletes lenne az az oldal 🙂
      a segédtükörnek egy olyan rugója van, ami valóban két stabil helyzetbe tudja billenteni.
      látnom kellene, mert sok dologban nem leírás alapján dolgozom, egyszerűen megnézem, mikor szétszedem, vagy éppen rutinból. a leírásod alapján viszont nem értem, mi történt.

  12. canonrepair says:

    hát akkor még lehet egyszerű időzítési hiba. mindegy, úgyis zárcsere lesz belőle 🙂

  13. Triora says:

    Egy 500D-t vásároltam használtan. A hibái:
    1. A beépített vaku látszólag jól működik villan, de felvételen ez nem látszik. Olyan, mintha a zár és a vaku nem működne szinkronban.
    2. A video felvételre állítva ERR30-al lefagy.
    A kettő hibának szerintem közös oka lehet: a zár körül.
    Van ötleted? Finommechanikai műszerész vagyok és villamosmérnök, be merném vállalni a javítást, vagy téged megbíználak vele, ha vállalod.

    • canonrepair says:

      valoszinuleg a zar valamelyik redonye (szerintem a 2-dik) hibas, ezert az exponalas pillanataban rogton lefut a redony, igy amikor elsul a vaku, mar takarva van a cmos – es ezert ad errort a video mod. ha hosszu zaridore raknad, valoszinuleg nem latnad a cmost.
      van donor500d vazam, de alkatreszt nem adok el, meg eppen ezekben a gepekben mar nem olyan egyszeru kivenni a zarat – ha jol emlekszem, rugos felfuggestesu az 500d cmos.

      • Triora says:

        Köszi a gyors választ, megnéztem, lassú záridőt állítottam be (4″-et) a CMOS jól látható volt, a redőny nem takarta el. A video módnál a tükör felcsapódik, a redőny nyit, CMOS láthatóvá válik, egy másodperc múlva zár, tükör vissza, Vaku nélkül jól fényképez (legalábbis úgy tűnik)

  14. Gabesz says:

    Kedves János!
    Köszi a választ. Még egy uccsó kérdés. Érdemes a Somogyi u. – ban egy árajánlatot kérni? Vagy tudnál egy hozzávetőlegeset mondani?
    Előre is köszönöm.
    Üdv:
    Gabesz

    • canonrepair says:

      Próbáld meg, de ha főpanelcsere lenne a vége, akkor ne sok jóra számíts. Meg tudom én is nézni neked, de ha nem elhárítható kontakthiba, akkor egyszerűen érdemesebb egy másik gépet venni. Ugyanis ha főpanelt kellene cserélni, akkor azt hozzá kellene taítani a vázhoz, ehhez a géphez pedig nincs szoftverem.

  15. Gabesz says:

    Kedves János!
    A beteg egy CANON 350D. Első megközelítésben “ON” a rendszer gyorsan feláll, automatán AF ok. minden normálisan működik. Exponálok. Most jön a fekete leves. Újra exponálni nem enged, Err 99. Az akkut kiveszem, majd visszateszem, ismét ok. minden. Aztán ez így megy! Ha bekapcsolom és nem automatára teszem, és bármelyik gombot lenyomom, lefagy az akkut jelző ikon kivételével minden eltűnik. Viszont az akku ikonja makacs, és még “OFF” helyzetbe is látható. Ez csak az akku ki ill. be tételével szüntethető meg. Még egy utolsó érdekessége amit felkínál a gép, amikor “ON” nem automata üzemmódba van majd exponálok, minden lefagy és épp a fent említettel ellentétbe az összes ikon látszik, még “OFF” állapotban is.
    János baromi nehéz volt leírni ezeket a tüneteket, de bízom eligazodik rajta. Mi a bánat ez az egész? Szinte egyik pillanatról a másikra állt össze ez a káosz. Mennyibe kerülhet a javítása? Imádom ezt az öreg modellt! Nagyon a szívemhez nőtt.
    Előre is köszönöm válaszát János!
    Üdv:
    Gabesz

  16. Erb László says:

    Kedes János
    Van egy canon 450d gépem sötét a nézőke .Szervízben azt mondták zár csere szükséges és mondtak egy érdekes összeget amiért két hónapja el is adtam volna az aparátot. Közben utána néztem ebay stb. Ki udnám cserélni békésebb összegből, persze ha nem kell esetleg valami speckó szerszám az autófókuszhoz. Mit tegyek? Várom válaszod
    Üdvözlet: Laci.

    • canonrepair says:

      ezt nem értem: attól, mert rossz a zár, miért sötét a nézőke??? Esetleg felragadt a tükör?
      a zárcserének amúgy nincs köze az autofókuszhoz, hacsak úgy nem, hogy a szenzor rossz beállítása miatt rossz helyre állítja a gép a élességet.
      ebben a 450d-ben tudomásom szerint hézagoló alátétek vannak, nem pedig rugó, tehát nem kell hozzá extra szerszám. ah sima PH csavarok, akkor minden rendben, ha torx fejűek, akkor NE CSINÁLJ semmit vele, mert utólag nehezebb helyreállítani.
      Az alátéteket rögtön ahogy kint van a zár, szereld vissza a csavarjukkal, akkor nem keverednek össze.

      • Erb László says:

        Köszööm a gyors választ a tükör tényleg csak felragadt. A zárat már redeem is.
        Üdv .Laci

  17. Dora Gyula says:

    Kedves János!
    Örülök, hogy van ez oldal, amit múltkor már megtaláltam és általad segítséget is találtam rajta – általad. 🙂
    Kicsit szottyos vagyok, mert ismét itt vagyok – de gyorsan leszögezném, nehogy valaki félreértse – ez nem a te hibád, inkább az én pechem és a te érdemed. 🙂 Szóval helló again!

    Én voltam az, akinek a múltkor Indonéziából mentetted meg a kártyaolvasóját… Amiért ismét hála.

    De… De most történt egy kis balesetem… Épp a platón zötykölődős semmi közepén kellett obit cserélnem és persze pont jött egy nagy adag por… OK… Mikor elült megpróbáltam kifúvatni egy pumpával gyorsan hogy mentsem a veszőben lévő pillanatot.
    Megint zötty… és a pumpa csövével megnyomtam valamit az aknában amitől kiesett egy kis fém-lemez keret és egy műanyag lencse amin keresztül átnéz az ember és látszanak az aktuális fókuszpontok piros színnel.
    Visszatettem… nem volt egyszerű, de valahogy visszament…
    A gép először egyáltalán nem mutatta azokat a kis piros ledeket, aztán később – nem tudom mitől – lassanként ismét elkezdte felvillantani őket. A gép maga fókuszál és a kép éles, csak nem tudom mikor mire és így csak utólag látom a képeken, ha “nem jó helyre lőtt”.

    Mostanra “megállapodott” a hiba. Piros pöttyök némelyike részlegesen és egy pacaszerű folttá kenődve dolgozik.

    Ha csak valami nagyon egyszerű dologgal nem lehet megszüntetni amihez elég egy fakaró, autóemelő vagy sátorcövek… Azt hiszem kellene a segítséged… 🙂 és hálásan olvasnám, hogy mi és miért történt //azt a részt leszámítva, hogy balfasz voltam 😀 //

    Ismételt Köszönettel:

    gyula

    • canonrepair says:

      szia a megoldás tulajdonképpen egyszerű, de azért jó lenne szakszerűen elvégezni, tehát:
      1 ami kiesett, az egy kis műanyag lemez, aminek az egyik oldala matt, azon vannak a belegravírozott fókuszvisszajelző pontok is,a másik pedig fresnel-lencseként van kialakítva (azt, hogy mi az, azt lásd itt: http://mlzphoto.hu/2015/01/07/a-fresnel-lencse-jelentese-felepitese-mukodese/), ennek az a szerepe (amennyire tudom), hogy fényerősebb legyen a mattüveg. nos, a probléma oka, hogy fordítva tetted vissza, ugyanis a nagy tükör felé a fresnel-lencse néz, a mattított fele pedig fölfelé. Mivel fordítva tetted be, az AF visszajelző ledek nem a megfelelő helyre vetítik a fényt. Lehet, az is, hogy az alatta lévő hézagoló lemez is kirepült. (ez olyan, mint egy kis keret)
      2 kell egy finom csipesz. egy csavarhúzóval akaszd ki a keretet, vedd ki az üveget, fújd le, öntsd le tiszta, 70%-os alkohollal, majd rázd le róla a vizet (másként foltos lesz), tedd vissza, ahogy kell. A rugalmas kereten kicsit kell alakítanod, hhogy jobban befeszüljön a helyére, aztán helyezd vissza.
      3 örüljél!

      üdv János

      • Dora Gyula says:

        Köszönöm a gyors választ! 🙂
        A gép ma megérkezett Magyarországra… Maradnék a jól bevált szakszerű megoldásnál, azaz nálad. 😀
        Hamarosan hívnak, egyeztetnek, viszik.
        …és köszönöm.
        😀

  18. lászló says:

    Tiszteletem.
    Sigma 28-300 obi af vissza jelzes van de fokusz nincs se blende alitasi lehetoseg.
    Ha kabel baja van mennyibe kerulne?
    Mas baja lehet ha nem ez?

  19. dife says:

    Kedves János!

    Az alábbi jelenséget tapasztaltam – minden behatás, előjel nélkül – a
    Canon EF 70-200 f/2.8 L IS USM objektívemen, amit használtan vettem, úgy két hónapja:
    – fókuszáláskor (AF) az egész kép balról-jobbra fölfelé átlósan
    elmozdul, de gyakorlatilag minden működik, fókuszál, exponál.. Amint abbamarad a stabilizátor működése pár másodperc után, akkor a kép “visszaesik”.
    – ha kikapcsolom a stabilizátort, akkor ez az átlós ugrálás folyamatos ..
    Az AF ki-be kapcsolása (lekapcsolt stabilizátorral) nem szünteti meg a problémát.
    – amint a gépet kissé (20-25 fok) jobbra megdöntöm abbamarad az ugrálás és kikapcsolt stabilizátor mellett is működik, de pár expo, mozgás után visszajön a probléma.
    – Ha az AF bekapcsolt állapotban van, az ugrálással szinkronban a
    “ONE SHOT” “MF” felirat váltakozik a kijelzőn.
    – A stabilizációs mód ill. fókusz limit kapcsoló állapota indifferens

    Remélem ennyi infó elég a diagnózishoz. Mivel valami kilazulhatott, biztosan javítható, kérdés, mennyi lenne az (kb. idő/pénz)

    • canonrepair says:

      soha nem fogod megtudni, milyen hatás érte az optikát korábban. ha pl puha táskában esett egy hatalmasat, akkor kívülről nincs nyoma – de lehet, hogy belül károsodott a képstabi. lehet, hogy javították is – minden akkor derül ki, ha valaki szétszedi.
      egy ilyen optika esetében ha semmit sem kell javítani, csak szétszedni, megtisztítani, beállítani, az is kb 15000 forint. Ha pedig valami tönkrement benne, akkor a munkadíj mondjuk ennek a kétszerese, plusz az alkatrész. Látatlanban kb ennyi.

      • dife says:

        Köszönöm a gyors választ.
        Valóban, ilyen sérülések nem láthatók kívülről – nem is látszik, bár a bajonett állapota nem kifogástalan. A csavarokat átnéztem erős nagyításban, s nem látni kontárkodás, szerelés nyomát. Első körben megpróbálom érvényesíteni a “garanciám”.
        Gondolom jól teszem, ha nem használom, hogy ne rontsam az állapotát.
        A javítási költségek valóban relevánsak egy ilyen “nagyágyú” esetében ..
        amúgy tényleg jó “cucc” a kora ellenére ..

  20. Szücs Sándor says:

    Tiszteletem.
    Van egy canon 400d fényképezgép a tulajdonomban. Működik meg minden, viszont nem akar vakuzni. Hibát nem ír ki, a vakufedél kinyílik, de nem villan egyáltalán semmilyen körülmények között. A vakufedél felső borítását levettem, aminek köszönhetően jól megrázott a masina, pedig csak bele akartam nézni, hogy nem-e ott van valami könnyen javítható gubanc. Az áramütés viszont eltántorított. A kérdésem az lenne, hogy esetleg meg tudja e mondani ennyi infromációból, hogy mi lehet a baj?
    Kérem írja meg azt is, hogy mennyibe kerül egy ilyen javítás, ha lehetséges.
    Köszönettel: Szücs Sándor, Lepsény

    • canonrepair says:

      Kevdes Sándor, ennyiből még nem tudom megmondani, lehet egy leszakadt vezeték, kiégett vakucső, tönkrement vakupanel. 5000-25000 között bármennyi leet a javítása.

  21. Tiszteletem!
    Van egy Canon Eos 550D , es egy erdekes problemaval fordulok onhoz . Bekapcsolas utan a nezokeben (mivel a kijelzon semmi nem jelenik ) kiir egy ” Error 20 ” nevezeto hibakodot . . Keszitettem egy kepet a hibarol : http://goo.gl/9W6FXU .

    A kerdesem az hogyha eltavolitottam azt a darabot ami levalt a redony reszrol , mukodni fog ? Mennyibe kerulne egy ilyen problema javitasa ?

    • canonrepair says:

      nem, utána sem fog. leszakadt egy darab a redőnyből. lehet, hogy elég egy redőnycsere, kb 6000 ft alkatrész és olyan 15000-17000 ft munkadíj, vagy teljes zárcsere, kb 12000 a zár (ebay, saját magának), meg kb 14-15000 ft munkadí.
      nem könnyű kicserélni a zárat, ennél a gépnél kell hozzá egy célszerszám, másként elmegy az autofókusz.)

  22. Damm Ernő says:

    Tiszteletem!
    Van egy Canon EOS 400D amely az exponálás után az error 99 hibát ír. Milyen lehetőségek vannak és ezek milyen anyagi kihatással járnak?

  23. Éva Ádám says:

    Kedves János!

    Szeretném a véleményét kérni EOS 60D vásárlásról. Érdemes vállalni a kockázatot egy használt géppel, kb 15000 expoval, garancia nélkül, 70 ezer Ft-tal olcsóbban, mint az új ára. Illetve érdemes +1 év garanciáért fizetni egy új váz esetében, vagy egy év alatt kijön minden olyan hiba, ami javításra szorul?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Ádám

    • canonrepair says:

      Lehet, hogy én eleve lebeszélném a 60d-ről.
      No joystick, no multi-flash support, simplified top plate & info panel, only one Custom mode, no AF micro-adjust
      http://www.dpreview.com/reviews/canoneos60d

      Az autofókusz finombeállításának a hiánya sok tízezer forint költséget okozhat, mert igazából minden optikát a géphez kell hangolni. Fotózni akar, vagy videózni?
      ha már nagyon beleszeretett, akkor én a használtat venném, de csak megbízható embertől – SOHA nem a neten ismeretlentől.

  24. kalkulator says:

    It’s awesome to go to see this web page and reading the views
    of all friends concerning this piece of writing, while I
    am also keen of getting knowledge.

  25. laszlo says:

    Tiszteletem.
    Van egy 700D-m es a matt uveget szeretnem cserelni mert koszos volt le torolten es a o af pontbol talan 3 helyen latszik a kis piros feny illetve meg mindig szoszos.
    Milyen arban mozog a javitas/tisztitas/csere
    Hatha tisztitassal is megoldhato.
    Udv. Laszlo

    • canonrepair says:

      ha szerez hozzá mattüveget, akkor ki tudom cserélni, illetve ha nem karcolta ezt össze, akkor megtisztítom rendesen és helyreteszem az AF visszajelző pontokat. keressen meg mailben.

  26. GusztavToth says:

    Kedves János!
    Egy canon 60d-hez vásároltam markolatot,de sajnos nem működik a fényképező üzemmódja! Csak fényt mér(exponál).
    Mi a teendő ilyenkor,ha a markolat kicsit meszebbről jött.

    Üdv Tóth Gusztáv

    • canonrepair says:

      gondolom utángyártottat.
      lehet például pontatlan tüskesor a csatlakozóján, vagy megszakadt fólianyák belül. szét kell szedni, meg kell nézni. utángyártottat egyébként nem vennék. a forgókapcsolójuk általában kriminális

  27. Szabolcs says:

    Kedves János.
    Van egy 2008-as gyártmányú Canon 24-105 f4 obim, kb. fél éve vettem, előtte Canon szervizben is járt “átnézésen”, tisztításon, eddig tökéletesen működött, tegnap viszont exponálás közben, tükör felcsapva marad és “error 01” -et ír ki, valamint fókuszálás közben is fura hangot hallat mint egy tűs nyomtató berreg, végül F4-en használható készítettem kb. 200 képet, tökéletesen működött, de ahogy akár F4.5-re rekeszelem, rögtön jelentkezik a hiba…kicsit utánaolvastam, hogy valószínű “aperture flex ribbon cable” törés/szakadás, vagy lehet komolyabb meghibásodás is? IS vagy blende egység hiba? szalagkábel cseréjének mi lenne a költsége?
    Köszönöm
    Szabolcs

  28. Csaba says:

    Kedves János!
    Egy Canon 550 D gepem van. Nem oldodik ki a vakum, 05 hibauzentet adja ki.
    Mi a teendo?
    Koszonom, Csaba

    • canonrepair says:

      a gép felső részébe van egy mechnaika, ami a nyitást végzi. vagy az nem működik, vagy valamiért beragadt a vaku. próbáld kézzel felnyitni, megtisztítani – esetleg egyidejűleg működtetni és kézzel segíteni. ha nem oldódik meg, akkor sajnos szét kell szedni.

  29. Buthi Krisztián says:

    Kedves János!
    Köszönöm válaszát,ha meg tudjuk ezt a dolgot most és a jövőben egyaránt oldani az igazán jó lenne, szeretnék önnel e-mailben majd telefonon kontaktálni.Megértését kedvességét előre is
    köszönöm.

  30. Buthi Krisztián says:

    Üdv János!Éredeklődnék,hogy ön egy canon 40D fényképezőgépen AF állítást meg tudna oldani?Ezt a műveletet a camera kft 40000 ft-ért tenné meg!Ezt én totál irreálisnak tartom,ha
    képes rá kérem írjon.Köszönöm.

    • canonrepair says:

      Kedves Krisztián, természetesen meg tudom oldani, ha csak szoftveres beállítással megoldható, akkor ennél a gépnél nálam ez jelenleg 8000 forintba kerül http://camerarepair.hu/40d-arak/ Ez egy optikával való pontos beállítást jelent, a további optikák egyedi értékeinek a felvétele optikánként 4000 forint
      Furcsállom, hogy a Cameránál ilyen sok lenne, én kevesebbre emlékszem.

  31. Nagy Richárd says:

    Üdv! van egy canon 18-55mm is II objektívem teljesen megkímélt állapotban amit el szeretnék adni de viszont az vele a gond,hogyAF-ben nem fokuszál és ha véletlenul elindul a fokusz akkor csak bal fele tudja elforgatni a fokuszt, vissza már nem akrja.
    mi a teendő ezzel,menni lenne a javítási költség és hol?
    előre is köszönöm!

Opinion, question?