Canon 350d javítás – repair (hun)

Az anyagot Aquaworldtől kaptam, saját munkája. Köszönöm!

Íme:
Canon_v21_EOS_350D_szétszedése

Advertisements

About canonrepair

Ruzsa János. Amatőr fotós, Canon DSLR váz. Amateur photographer. Canon DSLR user.
This entry was posted in 350d. Bookmark the permalink.

5 Responses to Canon 350d javítás – repair (hun)

 1. G. Levente says:

  Kedves János!

  Van egy Canon 350D gépem egy kis rázkódás után ( állvány hirtelen lehajlott 90 fokot) nem kapcsol be a gép. Se kép se hang. Ha beteszem a feltöltött akksit és megnyomom a sorozatkép/időzítő gombot akkor megjelenik a kis piktogramja a kis helyzetkijelzőn, kikapcsolásra nem reagál a gép. A korábbi cikkében olvastam, hogy a hátlapot levéve lehet látni két kis soros kábelt, ami kihúzódhatott, de ezekkel nem volt probléma. Mit tehetek még a géppel? Szegedi lakos vagyok, itt nincs szervíz és a garancia már rég lejárt róla.
  Segítségét előre is köszönöm!

  üdv.:
  G. Levente

  • canonrepair says:

   Kedves Levente,
   azt még megnézném, hogy az akkufedél alatt, illetve a kártyatartó fedele alatt lévő mikrokapcsolók ne legyenek letörve/deformálva, mert ezek teljesen kikapcsolják a vázat (pontosabban, a váz feszültség alatt van, csak standy állapotban.
   Ha megnézte és nem segített, írjon mailt, vagy beszéljünk telefonon.
   hetven-318 kilenc318

   üdv. jános

   • G. Levente says:

    Kedves János!

    Megnéztem a 2 mikrokapcsolót, de nem tűntek deformáltaknak. Fotózás során amikor meghalt nagyon gyakran cseréltem a kártyát, lehetséges hogy mégis valahol belül megvan sérülve, viszont én nem értek hozzá szétszerelni ennél jobban.

    üdv.:
    Levente

 2. Darányi Zoltán says:

  Kedves János!
  A páromnak szeretnék segíteni, és ehez szeretném az Ön segítségét kérni. Négy éve vásárolt egy Canon 350D típusú gépet, amit nagy örömmel használt egésszen karácsonyig, amikor az teljesen elnémúlt. A nyáron voltak már előjelei, hogy nincs valami rendben vele, mert többször is tapasztaltuk, hogy bekapcsoláskor nem történik semmi. Először az akkumulátorra gyanakodtunk, de megpróbáltuk egy másik aksival is, de azzal is ugyanezt produkálta. Ilyenkor kikapcsoltuk a gépet, kivettük az akkumulátort, visszatettük, és működött. Sajnos most karácsonykór, már ez sem segített és teljesen elnémúlt. Bevittük a hivatalos Canon Márkaszervízbe és bevizsgáltattuk, az eredménytől teljesen elkeseredtünk, mert azt mondták, hogy ki kell cserélni benne három panelt, amitől a javítás költsége meghaladja a gép jelenlegi árát. Megszeretnék győzödni arról, hogy valóban ilyen komoly e a probléma, vagy csak a legegyszerűbb megoldást választották. Nem szeretnénk kidobni, mert idáig teljesen meg voltunk vele elégedve, szeretnék olyan megoldást találni amivel megoldható, hogy tovább használhassuk, és ki is tudjuk fizetni a javítást.. Ebben a topicban találtam olyan bejegyzéseket, amit ügyeskezű hozzáértő emberek tettek közzé, én ennek ellenére mégsem merem kipróbálni őket. Abban kérném a segítségét, ha tudna rá időt szánni, vagy ajánlani valakit, aki becsületesen megtudná mondani, hogy mit is lehetne csinálni a géppel.

  Üdvözlettel:

  Darányi Zoltán

  • canonrepair says:

   kedves Zoltán,

   ezeknél a kicsit túlminiatürizált gépeknél simán lehet kontakthiba is. A három panel együttes cseréjében nem nagyon tudok hinni, furcsállom, hogy a Camera kft ilyet mondott. Az viszont tény, hogy a kontakthibavadászat nem túl hálás feladat.
   Írtam egy mailt is.

   üdv. János

Opinion, question?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s